Pages

Leave ur 'jejak' here :)

Thursday, April 28, 2011

Good achievement

Salam semua.. dah lunch? sehat korang hari ni? memandangkan esok ema cuti, so hari ni berusaha jugak la menghasilkan satu entry.

ekceli ema mengantuk gila ni. tau kenapa? sebab dah telan ubat dua ketul. pagi tadi, lepas habis je kelas sesi pagi kepala ema mula menimbulkan bibit-bibit cinta migrain. then tanpa lengah dan lewa ema terus terjun 21 anak tangga tuk pergi ke farmasi kat sebelah-menyebelah ni haa.. *tipu..

sampai je kat farmasi terjumpa dgn k.ila comel yg keje kat situ. time tu terasa lubang idung ni mengembang 30 darjah. tau kenapa? pengaruh ku berjaya. huhu. hari ni k.ila comel pakai jubah pergi keje. that's better than akak-akak lain yg pakai baju kurung tapi macam balut nangka. salah ukur kot masa anto kat taylor hari tu? hanya Allah yg tau.

ekceli jugak k.ila dah lame tanye ema selalu kat mane jubah-jubah ni. yup.. ema lagi selesa pegi keje pakai jubah sbb tak yah semak-semak pakai kain. utk pengetahuan, ema tak suke duduk diam-diam ye.. setiap kali pakai baju kurung mesti akan ada adegan nangka tak berapa busuk jatuh tergolek (sy tak berat sgt utk dibandingkan dgn nangka busuk.. so bunyi jatuh pon sopan la sikit..)

ok, tutup cerita sopan dan jatuh. tujuan ema pegi farmasi tu utk carik panadol acti-fast 2 bijik. yee... ema tau makan panadol tu tak elok.. tp nak wat cemane. tu je yg cepat. (alasan..). tapi lepas je telan 2 ketul benda alah tu mata ema trus jadi setim-sesetim nye. adoi la.. ema kalau ngantuk mmg macam org lalok. tergelak-gelak bdk ni dgr ema ckp. asek tersasul. tp lepas solat td alhamdulillah boleh celik sikit.

apa kene mengena ngantuk, setim and panadol dgn good achievement? ok, now let's get back to the real story. ema tak paham betul dgn deskriminasi course kat universiti ni. ema skrg kan keje. keje kat sebuah computer centre. dat's why kejap cakap banyak kije, kejap cakap mengajar, tapi status kat profile student. yes, i'm a student. but, dlm masa cuti ni saje tlg-tlg tuan abah kat kedai beliaw. kudus tak hati ema?

then bila org yg kenal tuan abah and boleh agak yg ema ni anak beliaw ats dasar kecomelan yg kitorang miliki dtg berurusan kat sini, dorg mesti la nak tau ema belajar mane kan. bdn nampak mcm bdk baru lepas spm je. bila ema ckp still blaja lg mesti tanya "amek course berkaitan computer gak ek?". then bila ema cakap "tak la, amek arabic".

then mula la buat muka mcm nak cakap "eleh.. kaw amek bahasa arab je. pastu nak tunjuk kemas kat sini mcm ko tau sgt laptop aku rosak ape" lepas tu mula tak yakin and percaya dgn kerja org. wadafak betul. ingat ema amek bahasa arab sebab tak layak amek course lain ke? ek eleh.. ema ni kira ada banyak kelebihan lagi dari orang yg memperlekehkan diri kerdil ni tau. sbb pe? kaw tu kalau hebakk sgt pon boleh speaking english je. but ema ada arabic sekali. (hahaha..riak nih..)

sepanjang cuti ni jugak ema dah belajar repair computer. and semalam, for the first time ema berjaya men'setup' sebijik laptop dgn jaya nye. see, ema takde pon sijil ikm ke kolej komuniti ke dlm bidang komputer ni. and tuan abah tak pernah pon ajar ema cemane nak repair. but i manage to do it walaupun tak la hebat sangat. doesn't mean org yg pakai jubah and tak hot macam korang yg bajet hot padahal dok kat kampong ntah cerok ulu mane ntah tu tak reti buat ape-ape. haishh.. berangin sungguh bila kene look down ngan org kan?

gambar dr p.cik google..

dat's not me for sure...


neway.. tu la penyebab nye ema kene migrain hari ni. asek ngadap laptop n tak pakai spec. bijak tak ema?apa pon yg org buat kat kita, sabar tu yg utama. takde makne nye kalo nak bala-balas dendam kan? ingat satu je la. Allah tu maha adil. jom semua sama-sama muhasabah diri and hapuskan dendam-dendam lama.


13 comments:

isma said...

amboi... leh la repai lappy comel aku nie...

= d = said...

congrats..
n get well soon..

Emma said...

isma; tkde hal.. meh anto sini.. wakaka..

d; thanks ye.. :)

MiSzy DiaN said...

wow~ belajar bahasa arab? biar betul? hehehe.. stdy kt uia kaa??

Far8 budak baik said...

haha ayat tak ley belah..
hidung kembang 30 darjah..
haha...
xpe xpe..kau rendang rendeng pun cili padi kn..
x patut tol ar..org amik kos arabik
x semestinya x pandai kos lain an..haih..

Cik Ezy said...

haha..
pndai emma..
xsmstinye kite xblaja psl komputer, kite xtau pape kn..
geram jgk la bile org pertikaikn kebolehan kite ni..

Emma said...

dian; haah.. hehe.. ape yg betul nye?

far8; tau takpe.. hangen tol bila kene perlekeh kan..?

cik ezy; huhu.. semesti nye...

.................cP~ said...

salam.

selalu harap dapat belajar cara repair PC@laptop jugak..kagum2..

Emma said...

cp; ema tak belajar pon.. juz slalu tgk my dad n adik repair.. then kene berani cuba la.. komputer ni nak terel kene rajin explore je.. but ema msh di thp permulaan.. :)

Izyan Masri said...

HAHA.MACAM BALUT NANGKA TU YANG LAWAK XD

Emma said...

yan; ops.. hopefully xde yg terasa la..tk canti kn pakai baju kurung ketat2?

.........cP~ said...

pernah hampir godek2 laptop sendiri, tapi xde gadget.. dan sekarang laptop tu pun dah hantar ke dr.PC. entah ape cerita. passed away dah kot..

Emma said...

cp; software2 tu sume blh donlod dr internet je..
windows je mesti ori.. :)

Bebudak comel

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KiraKira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers