Pages

Leave ur 'jejak' here :)

Wednesday, April 13, 2011

Minggu Orientasi UBM | Mari Berkenalan.

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Sementara tunggu nak update biodata kat portal uia kul 3 nanti, ema nak curang jap ngan uia sebab bukak form lmbt sgt. nak daftar kat ubm nih. minggu ni merupakan minggu orientasi kat ubm. tapi jgn risau ek.. takde punye aksi raging-meraging ni bcoz sume yg register kat sini sume baik-baik kan?

dah la tu. tak yah bebel banyak-banyak. ni first task yg student ubm kene complete kan tau.



nama : ema binti tuan abah

nama belog : buat masa ni.. 'what goes inside comes outside...' tapi 2 3 hari lg akn berlaku perubahan. 
:)

mula berblog sejak azali.. eh tipu.. dah lame.. tapi start active ngan blog yg ini pada 5 bulan 1 minggu dan 6 hari yg lalu.

pandangan ema yg rabun ni tentang dunia blog darsawarsa (apa maksud nye ek?.. sambil buat muka jahil..) ini ialah:

1) blogging bagus utk kesihatan ---> betul la sebab banyak tips kesihatan boleh jumpe dlm blog kwn-kwn yg lain. kan? kan? kan?

2) blogging bagus utk minda ---> sebab boleh lepas segala frust dan segala yg terbuku dlm pala otak kat belog masing-masing.

3) blogging menjana pendapatan ---> huhuhu.. utk org lain.. bkn ema ye.. nak sebut jugak le walaupun tak penah dpt earning..

cukup la 3 ek..


pandangan mengenai IPTM ni pulok:

1) eh.. eh.. bagus la ada institusi ni.. takde exam utk pass.. i like..

2) senang nak carik kawan n blogwalking sbb boleh picit je kt link yg dah di'list'kan..

3) takde yuran pendaftaran. so, nak curang ngan uia pon boleh sbb minggu ni kene bayo yuran registration uia.. hehe..


sekian., terima kasih.

ema malas la nak tag sape-sape. sape-sape yg rasa nak curang dgn universiti @ kolej yg kome tgh belajo skrg moh le join ye..

4 comments:

Nizam said...

nizam datang singgah dari UBM.. :)
jemput ke blog nizam yer. :)

Emma said...

thanks nizam.. otw pegi blog nizam ni..

UBM said...

Admin dari UBM dtg check assignment..hehe
Thanks joined n support UBM, nntkan entry pilihan :)

Emma said...

ubm; wow.. thanks ye..

Bebudak comel

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KiraKira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers