Pages

Leave ur 'jejak' here :)

Sunday, January 16, 2011

SEGMEN: CINTA MONYETKU...

salam semua.. haish.. bangun pagi-pagi tengari dh pon lepas settle sume kije terus ngadap blog neh. belek-belek dashboard terjumpak le pulak segmen BA yg baru nih. i loike.... segmen nih. huhu. dalam segmen ni korang kne citer n imbau balik kenangan cinta monyet korang ye. cinta kera ke orang utan ke tamo ok. bak kata abg Ben yg ensem tu, yg kat sekolah aje ok. yg selain dr sekolah jgn menggedik nk tepek kt entry beliau tuh. *ni ayt aku tambah ok.


mcm biasa.. ketuk gmba dgn lemah-lembut klo nk join..

ok meh sini aku nak cite. cite aku ni panjang tau. so sila duduk dengan selesa baru baca ok. ekceli cerita cinta monyet aku ni sgt lah banyak ye. disebabkan perangai aku ni yg suka test market. tp bila aku serius syg sorg tu, mmg dia je la. yg lain tu main-main je. huhu. kenangan cinta monyet aku bermula masa aku drjh 4 lg tau. haa.. jgn tak caye. i ni kn shomel lg shantek. sbb tu kecik2 pon dah ade org minat. auuwww.. perasan u. ok. stop menggedik. tp serius. aku ngn dia start ms darjah 4. aku nk gelarkn dia as AA je ok. singkatan nama dia. si AA ni merupakan kwn baik cousin aku. n aku pulak kwn baik cousin dia kt kg. huhu. dia tu tua 2 taun dr aku. so, mcm biasa la kn, nk tekel awek kne la pkai org tengah br lancar je. ek??

masa kicik-kicik dulu, darjah 4 mane la mampu pkai enpon kn? so, ktorg berhubung melalui surat le. huhu. nostalgia sunggoh. cousin aku ni la yg jd posmen. mula-mula tu aku mls nk lyn mamat ni. ala kicik-kicik mana pandai becinta. so sbb aku tk suka dia selalu kaco aku, aku panggil dia trojan. dlm masa yg sama, ada 2 org membe baik dia, merangkap geng cousin aku ni pon minat kt aku. best x ramai org minat? huhu. setelah hampir 2 taun dia tak putus asa tekel aku, aku pon respon la. aku start lyn dia masa aku darjah 5. 

masa mula-mula dia anto surat tu just biasa-biasa je la ckp nk kwn. pastu dia selalu test aku, nak tengok aku sebenar nye suka kat sape. dia akan anto surat menyamar jd orang lain, 2 3 org yg agk pemes dgn ke'ensem'an dorang waktu tu. tp ternyata aku tk layan. budak kecik lagi weh.. sampai la satu ari tu, cousin si AA ni gitau aku yg AA memang dh angau ngan aku. so, aku pon mula la syok sendiri n lyn dia. tp waktu tu aku skolah kt perak. so, aku just jumpa dorang-dorang ni time aku balik kg je.

masa darjah 6 lak, aku jarang balik kg. struggle la konon nye. then, setaun la kitorang takde utus-mengutus. masa naik form 1, sepatut nye aku dpt masuk sek men yg agk pemes kt perak tuh. tapi bapak aku tak kasi. dia cakap, kamu g skola kt kg la. skola tu lagi bagus. so terpaksa aku ikot. so, masa aku F1 ni la aku ngn AA first time dating. masa aku blk kg je terus dia ckp nk jumpe aku. then aku pon pegi la. kitorang pon borak-borak cam biasa je la. last-last tu dia gtau aku yg dia da ade awek. nama sebijik cm nama aku. time tu pulak aku tk feeling sgt ngan dia. aku pon buat tak kisah la. then kitorang pon balik. lepas tu aku da malas nk lyn AA. ye la org da ade awek lain kn..

masa aku F2 pulak aku berkenalan ngn sorg mamat dr melaka nih. so, AA ni mmg terpadam terus la. time tu aku dh ade fon. tp kejap ilang kejap kene rampas. memang tak appreciate mende tu langsong la. tp AA ni xpenah dpt no aku. satu ari tu, aku g umah mmbe yg kt sebelah umah AA. tetiba adik mmbe aku ni masuk n bagi surat kt aku. AA bagi. huhu. dia bg no dia n soh aku msg. aku pon msg je la. then dia cite blk sume yg berlaku. dia sebel sbb aku xbls dh surat-surat dia lepas ktorang jumpa. aku pon ckp la yg sumpah aku xpenah dpt dh surat dia pastu. time tu dia ckp dia gunakan salah sorang mmbe baik dia (yg suka kt aku gk), sbb cousin aku dh fly g belaja kat endon. rupa nye mmbe dia ni sabotaj kitorang sbb dia jeles. n rupa nye jugak AA ni xde pon awek yg cm dia ckp kt aku tu. dia saje je nk test aku. tp malang nye aku tak hirau kn pon. huhu. cian dia. kesudahan cerita kitorang berakhir cmtu je la sbb aku dh syok kt mamat melaka nih. tp skrg ni klo terjumpa dia kt kg mmg aku seram gk. pandangan dia lain mcm kot. hishh.. tk suka i. tp yg aku tau dia pon da ade awek and dh berjaya dh skrg. 

abg Ben. maap ye. da terlebih-lebih 100 perkataan dh ni.. huhu

so, pesanan aku kt korang-korang yg tengah terleka bercinta tu, jgn la terlalu hanyut. nnt mkn diri sndiri lk. kepercayaan kt pasangan tu mmg penting. tp jgn 100%. bg sikit % tu utk diri korg sndiri. n utk yg masih belajar, jadi kn la pasangan korang tu inspirasi tuk korang berjaya. bkn utk menjahanam kn lg pointer @ result korg. chewaahh.. nasihat mcm pro je. aku ckp berdasarkn pengalaman beb. ni pon kira cinta monyet gk. tp mls la nk cite. so, moral nye kurang-kurang kn la berdating ye..

penat nye bebel panjang-panjang. time buat asgment xde pulak aku boleh karang secepat ni ye. haishh.. dugaan.. ok la. thanks ye coz sudi baca cite tk berapa best aku ni. selamat berjaya semua.... doa kn aku boleh siap kn 3 assignment yg bertangguh dlm minggu ni ye.. :)


13 comments:

Zue said...

selut sebb berani cerita pasal cinta pertama huhu

Amzar Syazani said...

dah join gak .. jom usya saya punya ..

http://diariamzar.blogspot.com/

Emma said...

zue: ekceli xbercinta pon ngn dia..
xsmpt nk feeling pon huhu
dh nme pon cinta monyet kn..

amzar: yes.. i wil.. :)

Myra Ayreen said...

ngeh ngeh .. berani tul suke curik2 ea .. hahaha

ღCik Leenღ said...

hehehhee..nice entry :)

Emma said...

miera: curik2? apa mksud kamu? huhu

cik leen: thanks ye..

Qaseh dalia adelia said...

wah2 ...cinta monyet nye sgguh tragis hehe

yad'z said...

banyak version lah.. hehe

Amirah Yusof said...

wah cinta terhalang gitu..sabotaj bagai..sabo je la..
pape pun cinta monyet ni takan lupa smpi bila2 la kan..kann

Syafiq Rosli said...

hehe..leh wat novel ni..

Abhamz said...

salam, tahniah krn kisah yg best jadi pilihan En Ben...

Siti Noraisyah said...

macam drama, siap ade sabotaj2 lagi tu.. heee..

Emma said...

thanks to sume yg komen..
huhu mmg la ada sabotaj2..
dh nm pon bdk kn..
bila jeles mcm2 la dibuat nye..

Bebudak comel

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KiraKira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers