Pages

Leave ur 'jejak' here :)

Saturday, December 18, 2010

Saya budak nakal ...

Ekceli segmen ni broBen dah buat lame dah. 
Tapi disebabkan aku tak sempat lagi nak mengarang, so hari ni baru dapat join. 
Memang banyak cerita nak revealed nih. Huhu. 
Kalau tengok muka aku nampak cam ayu gile je. 
Tapi disebalik keayuan tuh.. haaa.. Tak yah cakap la....

Kalau nak join jugak ketuk header tu skali..


Nama sekolah aku..

Aku tanak expose kat sini lah.. huhu..
 Banyak sangat sekolah nye..
Nanti korang ingat aku ni jahat sangat pulak.. 
Sek ren aku kat Perak..
And sek men pulak separuh kat Kedah and separuh lg kat Perak jugak..

Aktiviti kokurikulum yg aku penah join masa sekolah ek? 

Erm.. ekceli aku ni tak la active sgt. 
Tapi ada jugak la join kalau terpaksa. 

1) Masa sek. ren. aku penah join Pertandingan Sajak. 
Pahtu masa darjah 4 penah wakil sekolah join Majlis Khatam Al-Quran Peringkat Utara. 
Hebat tk? Huhu. Bidan terjun je.. sebab aku khatam Quran awal. 
Haa.. aku bukan budak nakal tau.. Haha..

2) Masa sek. men. pulak aku join PBSM.
Memang setia ngn PBSM aku nih..
sampai penah isi borang join PBSM negeri Kedah.
Tapi tk tau apa jadi dh..

Jawatan yg penah aku sandang masa sekolah pulak..

1) Masa darjah 3 aku jadi Ketua Kebersihan Kelas
Darjah 4 aku jadi Bendahari Kelas.
Darjah 5 aku jadi Ketua Kelas.
Darjah 6 pulak jadi Pengawas Sekolah, 
Pengerusi Agama Islam, Setiausaha Badminton, and AJK PBSM.

2) Naik je sek. men. aku dah start jd hantu..
Yg aku ingat masa Form 2 aku penah jadi AJK majalah sekolah.
Pahtu masa F5 baru aku pegang jawatan balik.
Jadik Pengawas Perpustakaan and segala AJK la..

Nama guru kesayangan aku lak..

Takde pun guru yg aku syg-syg nih. Huhu..
Tak la.. aku ni fair.. syg je semua cekgu.. Haha
Especeli Ustzh Mekiah yg selalu panggil aku masuk bilik kaunseling..
Makne nye dia pon sayang aku kan.. kan.. kan?
Sebab kalau boleh tiap-tiap hari dia nak tengok muka aku..

Masa sek ren pulak semua cekgu best sbb dorg still ingat aku sampai sekarang..
Wah.. terharu gile..
Aku pulak yg cam teragak-agak nak tegur dorang sbb tak sure..

Subjek paling aku suka ialah....

English.. dari sek ren g aku suka buat-buat pandai speaking..
best woo bila aku boleh speaking and org lain ternganga tengok..
Hahaha.. Padahal ntah hape-hape je yg aku sebut..

Subjek yg paling aku tak suka pulak...

SEJARAH!! Haha.. sangat membosankan..
Nasib la dengan bantuan sorang cekgu ni aku past jugak Sejarah time SPM..
Kalau tak mesti cacat sijil aku..

Cita-cita aku masa sekolah dulu..

Dari kecik aku suka main cekgu-cekgu..
Tapi aku tak nak jadi cekgu..
Aku nak jadi lecturer sbb gaji lg abnyak dari cekgu..
Huhuhu..
Sekarang pun still yg tu lagi cita-cita aku..
And ada satu lagi cita-cita yg aku rahsia kn dari sape-sape pon..

Artis peberet aku masa sekolah dulu...

Masa sek ren aku suka nyanyi lagu arwah Acik and Nana.. Haha..
Dah naik sek men lak aku minat gile ngan Maroon 5 and Linkin Park..
Sampai selalu kena tengking dgn Puan Ummi sebab suka melalak kuat-kuat..

Perkara yg paling aku tak dapat lupakan masa sekolah..

Memang banyak giler..
Keluar masuk bilik kaunseling tiap minggu..
Kene rotan sebab bising..
Ponteng kelas sembunyi dalam tandas..
Macam-macam la..

Tapi yg paling aku tak leh lupa..
3 peristiwa masa aku form 5..
i) Kantoi fly malam-malam ngn warden pastu fon kene rampas..
ii) Kene fitnah ngan sorang ust ni yg merangkap guru kelas aku.. 
Pedih woo.. Nama je ust..
iii) Kene tackle ngn sorang cekgu yg dah kawin nih..
Dah la baru je setaun kawen..
Bini tengah pregnant pun boleh nak ngorat org len..
Dah la bini dia pon ngaja aku gak..
Macam nak sekeh kepala dia kuat-kuat je..

Kalau dapat kembali balik ke zaman sekolah dulu...

Aku nak belaja betul-betul bagi lagi pandai..
And tak mo nakal-nakal dah..
Sian tengok Cekgu Disiplin ngn P.k HEM pening kepala pasal aku..
Huhuhu..

Kenakalan yg paling aku tak dapat lupakan masa sekolah dulu ialah..

Haishh... banyak ni.. nak pilih yg mana satu ek?? Ok la.. masa aku Form 5 dulu aku ada skandal ngan cekgu sorang ni.. Haha.. Opkos la cekgu laki kan.. Dia pulak pegang kunci Lab Sains.. Sebab dia selalu lepak situ.. Time dekat-dekat nak SPM cekgu2 tak ngaja sangat dh.. Dah abes silibus kan.. Lagipun dorang nak kitorang blaja sendiri je.. So, aku decide nak stadi lam lab sains la.. Tapi bila masuk je dlm lab tu bukan aku stadi pun. Aku mintak izin dari cikgu tu nak bukak komputer coz nak dengar lagu sambil stadi. Bila cikgu tu bukak je aku ngenden kat dia lak. Aku cakap, "Cekgu, bosan la stadi. Letih dah ni. Boleh tak nak tengok movie kejap?" Cekgu tersebut pulak dengan sporting nye pasang projector and bagi kitorang tengok I'm Not single dlm tu. macam panggung wayang wa cakap lu. Meleleh je budak-budak kelas kau yg tak nak geng ngan aku tengok kitorang hepi-hepi dlm lab tuh. Haha.. Sape suruh.. Lagi satu cite aku korang boleh ketuk sini.

Tapi, tu sume cite zaman sekolah la. Serius, aku memang selalu peningkan kepala Tuan Abah ngn Puan Ummi ngan masalah Disiplin aku. Tapi sekarang ni Alhamdulillah la aku dah taubat. Huhu. Dah masuk U pun. Berkat doa cikgu-cikgu yg aku dah peningkan kepala, membe-membe yg selalu terkene ngan aku, Puan Umi and Tuan Abah, dan jugak buah hati aku yg selalu doa aku berubah. Huhu. Thanks semua. Sekarang sy kat sini dah baik. Kadang-kadang je sy overnight tak balik campus and tak amek outing card. o_0.







4 comments:

AROL DSHW said...

nakal jugak eh. hehe. nasib baik iman kuat. kalau tak, confirm cik emma dah jadi isteri nombor 2 cikgu tue. :P

Rozuan Ismail said...

salam perkenalan..saya rozuan..jom singgah blog saya..

Lulu caldina said...

skrg ni nakal lagi tak?
keep berblogging eh..

Emma said...

@ arol

ahahaha.. tak minat eh kat cekgu tuh.. tk ensem pon..

@ rozuan

salam perkenalan jugak. i'allah.. i will..

@ lulu

skrg dh ayu gitu.. dh baik dh.. huhu.. wokeh.. u too..

Bebudak comel

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KiraKira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers