Pages

Leave ur 'jejak' here :)

Sunday, August 7, 2011

Day 4 - 10 things you want to say to one person

Assalamualaikum w.b.t

memang lame la ema tinggal blog ni kan? sepatut nye hr ni dah day 8 ke 7 camtu la. tapi baru nak buat day 4. ahh.. gasak la. bukan ade orang marah pon kan. tapi... 10 things to 1 person? aisemen.. ni yg tk tau ni. so ema tk nak buat utk 1 person. yg ema nak tulis kat bawah ni 10 things you want to say to personperson ok.

To my niece

Jangan nangis tau kene balik sane and tak dapat dok ngan ai. nanti kite jumpe lagi k. i lebiu lah! jgn nakalnakal. dah tak posa tu jgn tayang makan kat org lain. nnt kat sane tgk boboi boy ngan ayah kat laptop ye.. tak pon nanti kite skypeskype ek. bdk 3 tahun pandai skype ke? huhu

To my brother

Bulanbulan posa ni bawakbawak le bertobat. jgn asek nak bagi org marah je. sian kat orang lain same. org marah tu tanda nye org sayang. tp klo 10 kali cakap tak paham lagi memang nak kene hentak la ne..

To my sister

Sian kaw puasa sorangsorang kat sane. nak wat cemane kan. jage nek tu elokelok. aku nak hasut abah tak yah raya kat sane. hehehehe. sebab lepas tu nak kene anto aku pi Gombak pulak. tak ke banyak duit nak guna tu tau?

To my friend

Aku sedih tgk kaw dah menyimpang dari yang sepatut nye. semua orang perasan dengan perubahan kaw tu tau. tak payah la kejar glamor sangat. tak bawak ke akhirat pon oih. kemain lagi kaw nak bimbing orang ke arah islamik. diri sendiri dalam diam....???

To my cousin

Tak payah la kaw nak jeles terlebihlebih sampai naik seme kedutkedut kat muka. aku taw la aku lagi lawa dari kaw.. kihkihkih..

To my old friend

Takziah utk akak. semoga terus tabah mengahadapi hari mendatang and kuat nak besarkan anakanak tanpa suami di sisi. إنَّ الله مع الصابرين. (Akak ni baru kematian suami hari khamis lepas and dia br je abes pantang anak bongsu).

To my granny

Sorry tak balik bukak puasa dengan tok. tetibe kawankawan buat iftar jamaie la pulak hari tu. i'allah minggu ni ai balik ok. ai tau tok rindu kat ai sbb dah bape minggu tak ikut depa balik kg kan? hik hik..

To my bestie

Bila kaw nak sampai weh.. berkurun dah ai tunggu nih. dah tu balik sekejap jek. buat rugi duit kapal terbang je la kaw ni. and for sure ai tak sabar nak lenyak pipi kaw yg dah macam kueh paw terlajak naik tuh.

To my love

I love you lah! nk cakap ape lagi ek? aish.. mane boleh kecoh kat sini pulak.. gedik je rasa. pastu geli bulu ketiak kalau bace balik nanti.

To myself

Udahudah le merepek nye. ce amek quran bace banyak pekdah lagi. pegang duit ribanriban tu jage sket. hilang jenuh kaw kene jual seme harta nak ganti balik. adoi la...

1 comment:

H.J said...

sibuk benor emma ni..haha

pssstt...amek kos irk kat uia ari tu..haha

Bebudak comel

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KiraKira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers