Pages

Leave ur 'jejak' here :)

Tuesday, March 22, 2011

AKU BENCI ROKOK!!!

Salam semua.. Hari ni tergerak hati aku nak join segmen BA lagi. Dah lama kot aku tak join segmen dr beliaw. Tapi memandangkan hari ni dan semalam aku takde idea nak update belog, maka nye aku join jugak la. Huhu. Ok, aku takmo cakap banyak. Tajuk nye macam yang kat atas tu dan ni banner nye..



Kenapa aku benci rokok?

Sebab nye rokok ni busuk lah. Dah la membahayakan kesihatan. Mengabihkan duit pulak. Dahtu kalo duduk kat sekeliling orang yang merokok boleh buat semput lagi. Dan untuk pengetahuan semua, aku taip entry ni sambil pekup idung and muka yg berkerut2 hidu bau rokok dari pokcik-pokcik yg dok melantak kat kedai makan sebelah ni. Demmm.. Nak makan, makan je la merokok sekali pehal? Aku memang pantang dgn bau rokok ni la.. Rasa macam nak terajang je org yg merokok dekat dgn aku sbb aku memang alah dengan asap. Kang mula la meroyan sakit kepala. Sape cakap merokok tu macho meh sini aku nak cepuk sket kepala otak tu. 

*sila abaikan bebelan saya.. :)

Pesanan buat mereka yang merokok

Bawak-bawak le betobat ek. Takde ape pekdah nye pon kome sedut asap tu. Buat sakit-sakit badan ade la. Dahtu bibir jadi itam + gigi pulak bekarat. Iyekk... Nak ngorat awek pon sah-sah tak lekat. 

Pesanan buat mereka yg bakal merokok

Haa.. try la. Teruskan niat anda. Sila sedut asap tu dalam-dalam pahtu mengucap siap-siap tau. Tapi sebelum mula merokok tu pi la mintak maap kat semua org dlu sbb lepas merokok takut tak sempat pulak. 

Pendapat anda mengenai mereka yang merokok nih?

Org yg merokok ni B.U.S.U.K! Iyekk.. geli nak cakap ngan dorang and geli nak dok dekat-dekat ngan dorang. Cover la bau mulut tu cemane pon. Kolom la gula-gula yg ada mint 100 bijik pon. Tetap berbau la.  Mintak maap la kalo ada yg terasa. Tapi tu la pendapat aku.


Entry ni macam berapi je.. Huhu. Maap la semua. Memang aku berapi pon dgn perokok n rokok-rokok nye sekali. Ingat nak jawab santai-santai je. Tapi elok aku nak start menaip je dah berbau rokok. Memang berapi..


6 comments:

Syuhadah Razali said...

emma kene pilih nie..alergic semacam je ngan roko..^__^..berbals kunjungan..

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

Wuu marahnyee.. Hehe..

SiS NaD said...

SiS PuN BeNCi RoKoK... JoM JoiN KeMPeN 'KaTeRKaN TaKNaK PaDeR RoKoK'!~ (^_____^)V

Lulu caldina said...

Kalau kat kotak rokok tu mcm-mcm gambar ngeri mengenai kesan rokok keatas badan..tapi perokok masih tak sedar..Huh! Say NO to ROKOK

Abang Zam said...

haha..kasar betul tu..pakcik tu pun dah senja..ajar ngucap lagi bagus

Emma said...

syuhadah; pilih ape ek?

hanim; memang marah.. hehe.. pagi2 dh buat org skt kepala bau asap rokok deme tuh..

sis; i'allah i will.. :)

lulu; tu la pasal.. selagi xde kesedaran dlm diri tuk berenti mmg tk la..

abg zam; huhu.. ckp je.. buat xberann.. mcm nk p baca yassin je kt sblh dorg mcm 1 iklan rokok kt endon tuh.. ok x?

Bebudak comel

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KiraKira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers